06-201 102 91

Ruwvoederwinning

cyclomaaien

Onze cyclomaaier met een werkbreedte van 115cm gebruiken wij voor het maaien van weiden. Omdat het gras maar eenmaal bij de grond gesneden en niet verpulverd wordt, is deze machine ideaal voor het maken van hooi of kuilgras. In overleg met u, bepalen we de maaihoogte zodat u een optimale grasopbrengst krijgt en toch een snelle hergroei van het grasland mogelijk is.

schudden

Het voor u met de cyclomaaier gemaaide gras kunnen wij dagelijks voor u schudden. Met onze hooischudder zullen wij ten opzichte van de grote in de veehouderij gebruikte brede hooischudders, minder gewas verliezen hebben. Er zal immers minder gewas per abuis van het perceel geworpen worden. Ook zal door de smallere werkbreedte het gewas niet onnodig meerdere keren geschud worden waardoor er zogenaamde brokkelverliezen optreden.

harken (wiersen, zwadden, dijken)

Wanneer het gemaaide en geschudde gras de juiste droogheid heeft bereikt, kunnen wij het gewas voor u harken. De hooipers, ronde balenpers of opraapwagen kan dan eenvoudig en snel zonder veel (gewas-)verliezen het hooi of gras opnemen.

Ga voor super hooi of kuilgras